Senaste året har jag varit med på Rosenmetodens fjärde världskongress som gick av stapeln i Oxfordshire i England i oktober 2010 och en veckas Intensivkurs med Marion Rosen själv i Ukiah, Kalifornien i februari 2011.

Jag har också haft ett möte med Mary Kay, Internationella Rosenförbundets ordförande, för att prata igenom hur min utbildning till oberoende lärare i Rosenmetoden ska gå till. Det är nämligen ett av Marion Rosens önskemål för framtiden, att säkerställa att det finns tillräckligt många internationella lärare för att kunna ta Rosenmetoden till länder där den antingen inte finns, eller där den precis börjat spridas.

Marions vision är att bidra till en fredlig värld genom att varje människa sluter fred inom sig genom självacceptans, vilket är ett av Rosenmetodens primära mål.

Artikel om fjärde världskongressen skriven av Eva, publicerad i Rosenbladet nr 4 2010.


Evas bildreportage om kursen i Ukiah och från vistelse i Kalifornien, publicerad i Rosenbladet nr 2 2011.